Plek voor Gesprek

De Stichting Gebouw De Heuvel ademt met alle activiteiten onder haar dak, Unesco waarden. Vrede, mensenrechten, leren van elkaar, wereldburgerschap en duurzaamheid. De Stichting verwelkomt organisaties en initiatieven die dit ook omarmen. Of dat nu vast, of af en toe is.

Het biedt daarom onderdak aan organisaties als Radar, Ai-Opener, de DakenDiva en Inclusia om er maar een paar te noemen. Aan studenten van de Hogeschool die bij die organisaties ervaring opdoen. En aan evenementen die af en toe plaats vinden. Zoals bijvoorbeeld de Dakendagen en de Wederopbouw Monumenten dag. Tal van maatschappelijke organisaties weten de zalen van De Heuvel te vinden.

Daarnaast initieert Gebouw De Heuvel evenementen die kansen bieden elkaar te ontmoeten en te luisteren. Vaak in samenwerking met anderen. Een Iftar maaltijd bijvoorbeeld waarbij gelovigen en andersdenkenden elkaar ontmoeten. Een concertserie waarbij het Carillon van de Laurenskerk een verrassende rol speelt. Een project als Serious Talk, waarbij studenten eens over heel andere thema’s met elkaar in gesprek gaan. Om maar wat te noemen. 

In 2017 start de weg om een Unesco Gebouw te worden. Van buiten en van binnen. De Gemeente Rotterdam selecteert Gebouw De Heuvel voor een EU Life Call subsidieaanvraag. Een pand met een rood, blauw, groen en geel dak is nu in de maak. Wateropvang, zonnepanelen, sedumplanten: het is of komt er allemaal. Wie daar meer over de projecten van de Gemeente Rotterdam die hier bijhoren: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/urban-roofs/

Waarmee het gebouw straks weer aan de basis staat van een nieuwe wederopbouw in de stad. Nu die van de broodnodige vergroening, verkoeling en de ontmoetingen van nu.

Weten of jouw evenement hier goed past? Mail of bel ons.