Carillon en Syrische soul

Het vijfde zomeravondconcert op het dak van Gebouw de Heuvel. Alle dekens waren nodig. Maar misschien was dat nu juist wat de muziek van Beiaardier Wim Ruitenbeek en zanger/oed-speler Nawras Al Taky en (bas)klarinettist Ghaeth Almaghoot nog meer bijzonder maakte. Fris maar stil was het. Zelfs de meeuwen bleven weg.

Beiaardier Wim speelde originele beiaardmuziek van Vanden Gheyn, Courter en D’hollander en bracht het publiek in vervoering met opzwepende operamuziek tijdens zijn afsluitende set. Op het dak werden we getrakteerd op de prachtige muziek van Nawras en Gaeth, die het publiek duidelijk al vanaf de eerste noten wisten te betoveren (zelfs de soundcheck was mooi!). Afgelopen zondag stonden ze nog in een uitverkocht Paradiso voor het Grachtenfestival, maar gisteren gewoon bij ons op het mooie dak. Een voorrecht om door hen te worden meegenomen op reis.

De muziek van Nawras is een taal op zich, je hoeft niet te begrijpen wat hij zingt om te begrijpen wat hij communiceert. Muziek recht uit het hart, oprecht, echt en authentiek.

Voor wie er niet was maar wil horen hoe het klinkt: een video die Nawras & Richard de Waardt maakten. https://youtu.be/In9sFAwEaH4.

Op de hoogte blijven?