Locatie

Gebouw de Heuvel ligt in hartje Rotterdam en is daarom gemakkelijk te combineren met jouw culturele dagje uit. Heb je meer zin om te winkelen en de diversiteit van de stad te proeven? Ook hier zijn genoeg opties voor, op loopafstand van Gebouw de Heuvel. Door het ruime aanbod van Rotterdam is er voor ieder wat wils. Om je een indruk te geven van wat er te doen is na of voor een bezoek aan Gebouw de Heuvel, staan hieronder verschillende opties waarmee je een bezoek aan Gebouw de Heuvel kunt combineren.

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is het gemakkelijk om het Gebouw De Heuvel te bereiken. Vanaf het centraal station kun je het beste de tram of metro naar het station Blaak pakken. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar Gebouw de Heuvel.

Bezienswaardigheden in de buurt

Grotekerkplein

Grotekerkplein

Gebouw de Heuvel ligt aan het Grotekerkplein. Het Grotekerkplein in Rotterdam is een oase van rust en bezinning en ligt midden van de stad. Om dit te voelen, moet je er zijn geweest. Op een zonnige dag genieten mensen op het grasveld van het zonnetje en je hebt zelf ook snel de neiging hier even van de sereniteit te genieten. Door de vele omheen gelegen monumenten, gebouwen en kunst is het Grotekerkplein een interessante plek voor cultuurliefhebbers.

Sint-Laurenskerk

Sint-Laurenskerk

Tijdens het bombardement in 1940 werd het centrum van Rotterdam zo goed als weggevaagd. Van de Laurenskerk bleven de muren en de toren overeind staan. Veel werd opnieuw gebouwd, maar de middeleeuwse Laurenskerk werd gerestaureerd en gezien als hét symbool van de wederopbouw van Rotterdam. De kerk is te bezoeken, er zijn georganiseerde tours en het is zelfs mogelijk om de toren te beklimmen, voor een prachtig uitzicht over de stad.

Beeld van Erasmus

Beeld van Erasmus

Het standbeeld van de geleerde Desiderius Erasmus stamt uit 1622 en is daarmee is het oudste standbeeld van Nederland. Hij is een wereldberoemde humanist, geboren in Rotterdam. Door oorlog en grote infrastructurele veranderingen is het beeld meerdere keren verplaatst, maar heeft het in 1964 uiteindelijk in een plaats gekregen voor de Sint-Laurenskerk.

Collectie van Erasmus

Collectie Erasmus

Rotterdam is dé stad om meer te weten te komen over Erasmus. De Bibliotheek Rotterdam beheert meer dan 5000 boeken van én over Erasmus en heeft daarmee de grootste Erasmuscollectie ter wereld. Deze Erasmuscollectie wordt beheert in de Erasmuszaal, deze is te bezoeken op afspraak. De boeken zijn niet uitleenbaar, daarvoor zijn ze te kwetsbaar. Een interessant invulling van je middag!

Centrummarkt

Omdat het Gebouw De Heuvel zich in het bruisende centrum van Rotterdam bevindt, is er altijd veel te beleven. Zo is er elke week op dinsdag en zaterdag een grote markt op de Binnenrotte, om de hoek van het Grotekerkplein. Naast verse groenten, fruit, vlees en vis staan hier heel veel diverse kraampjes met bijvoorbeeld tapijt, kleding en schoonheidsproducten. Er is niets wat je er niet kunt vinden.

Markthal

Markthal

Ook de markthal is een sinds 2014 een toeristische must-see/must-eat geworden, met heel veel verschillende wereldkeukens. Het aanbod is reuze, van een Nederlands kroketje tot een Braziliaanse koffie en van Spaanse tapas tot Aziatische Wok. De markthal in combinatie met de woningen die in een hoefijzervorm rondom de markthal zijn gesitueerd, is zeker een bezoekje waard. Ook de veelbezochte kubuswoningen en de gezellige oude haven liggen op loopafstand van Gebouw De Heuvel.

 

Meent Rotterdam

De Meent

Om de hoek van het Gebouw de Heuvel ligt ‘de Meent’. De Meent heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een hippe winkelstraat met heel veel verschillende boetiekjes, voor ieder wat wils. Er zijn hier ook veel knusse restaurantjes en gezellige terrassen te vinden. Een begrip in Rotterdam is Dudok, een prachtig pand met grote ramen en uitgebreid terras. Hier kun je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht voor van álles. Koffie en taart, lunch, uitgebreid diner of een borrel. Deze kan je niet missen, midden op de Meent!