Druppelde prachtavond

Alweer de laatste van deze zomer: een heerlijk concert. Waarbij paraplu’s, regencapes en uiteindelijk de warmte van de grote zaal het decor waren voor een prachtavond muziek. Een impressie. Wat een heerlijke reeks weer van initiatiefnemer Richard de Waard, de stichting Torenmuziek en Gebouw de Heuvel.

En vooruit: nog een

Carillon: Monika Kaźmierczak
Monika Kaźmierczak is stadsbeiaardier van Gdańsk (Polen). Ze studeerde af aan de Academie voor Muziek in Gdańsk en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ze geeft les in beiaard en andere vakken aan de Muziekacademie in Gdansk. In 2021 ontving Monika de hoogste culturele prijs in haar stad: Splendor Gedanensis en ontving ze de bronzen medaille voor verdienste voor cultuur – Gloria Artis. In 2022 werd haar soloalbum Contemporary Carillon, uitgebracht door Polish Music Editions (Anaklasis-serie), genomineerd voor de meest prestigieuze muziekprijs in Polen – de Fryderyk Award.

Organetto / Viool / Trompet: Duo Bottasso
De Bottasso broers, Nicolò op viool en trompet en Simone op diatonisch accordeon, spelen een show van wereldmuziek met hun eigen composities en herinterpretaties van volksliederen. Het duo zoekt altijd naar een compromis tussen de subtiliteit op hun instrumenten en de explosieve energie die deze twee jonge muzikanten nooit in de steek laat, dit alles gecombineerd met de samenzweerderigheid van deze twee broers die verbonden zijn door de wens om de traditie van hun thuisland voort te zetten. Het Duo Bottasso heeft opgetreden op belangrijke festivals en heeft samengewerkt en opgenomen met wereldmuziekartiesten zoals Elena Ledda, Gigi Biolcati, Michele Marini en Youlook Trio. Hun laatste album, “Biserta e altre storie”, uitgebracht in 2018, bevat muzikale ervaringen en een sterke verhaallijn, waarin het soundtrack van de documentaire “Biserta: Spiral Stories” wordt gemixt met vocale, akoestische en elektrische instrumenten en veldopnames 

Op de hoogte blijven?