Alles Goed?

Op 11 juni 14.00 is de opening van de expositie van Alles Goed en lancering van het boek Alles goed? in Gebouw de Heuvel op Grotekerkplein 5, nabij station Blaak in Rotterdam. Inloop is vanaf 13.30. Tijdens de opening zijn er onder meer interviews met deelnemers uit het boek en een optreden van psychisch cabaretier Marjolijn van Kooten.

In het boek gaan veertien koppels met elkaar in gesprek over hun depressie, angst, verslaving of eenzaamheid. Hoe is het ze gelukt om er weer bovenop te komen, wat heeft geholpen en wat hielp om te helpen?

De koppels vertellen over hun relatie en welke rol psychische kwetsbaarheid daarin speelt. Broers en zussen, moeders en dochters, vaders en zonen en beste vrienden gaan met elkaar in gesprek. Veertien verhalen over de eigen kwetsbaarheid, over de impact van de psychische kwetsbaarheid van de dierbare en over wederzijds begrip.

In het boek draait het om het delen van ervaringen. Want hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren? ‘Alles Goed?’ probeert dit te doen door verhalen te delen, door de schaamte en het taboe rond psychische kwetsbaarheid te doorbreken, door niet alleen de zwaarte te benadrukken maar ook de menselijkheid en schoonheid te laten zien en door te benadrukken wat helpt.

Tijdens de lancering worden enkele koppels uit het boek geïnterviewd, is er een optreden van cabaretière Marjolijn van Kooten (één van de deelnemers uit het boek) en is de fototentoonstelling te bezichtigen met portretten van deelnemers aan het project.

Aanmelden? https://allesgoed.org/aanmelden-boeklancering-alles-goed/