Dag van de Rechten van de Mens

Op zaterdag 10 december a.s is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag vragen de Verenigde Naties en de mensenrechtenorganisaties aandacht voor hun werk en worden diverse internationale prijzen voor mensenrechtenwerk uitgereikt. Al 74 jaar lang: op 10 december 1948 is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen.

Een aantal organisaties bieden de 10de in Gebouw de Heuvel een programma aan van 11.00 tot 15.00 uur. Daarin is ruimte voor gesprekken over mensenrechten met deelname van mensen uit landen waar deze rechten geschonden worden. Hier kan iedereen brieven tekenen en kaarten schrijven aan gevangenen en mensenrechten-organisaties in tal van landen.

Iedereen is welkom.

Komt u ook? Schrijft u mee? Of wilt u een handje helpen? Mail ds Harold Schorren: predikant@laurenspastoraat.nl. Of schakel met de contactpersonen van het Laurenspastoraat: Kees Koning (keeskoning@keeskoning.com) en Wim de Jong van het Laurenspastoraat. Of neem contact op met Irene Smit, contactpersoon namens Gebouw De Heuvel.

Niet in Rotterdam op 10 december? Kijk op de site van Amnesty International voor een bijeenkomst in de buurt. Op en rond 10 december organiseert Amnesty Write for Rights. Overal ter wereld schrijven mensen miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. In Nederland en België organiseert Amnesty schrijfmarathons op het landelijk secretariaat en op een groot aantal andere plaatsen: school, kerk, buurthuis, café of bij mensen thuis.