Ai-opener – De Reis – blok 6

De jaaropleiding De Reis is gericht op:

  • het leren van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau
  • het integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
  • een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze jaartraining gaan we met een vaste groep van acht tot veertien personen gedurende zeven maanden op reis. Tijdens deze training gaan we op exploratie om: Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven.


Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

‘Op weg’
Een ieder stippelt zijn/haar eigen pad uit voor de reis én we verbinden ons met de gezamenlijke tocht.

‘De afdaling’
Je gaat aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern.

‘Door berg en dal’
Being me, loving you – waarbij we aan de gang gaan met nabije relaties en het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

‘In eigen kracht’
De nadruk ligt op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

‘De terugkeer’ en ‘Integratie’
De aandacht is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven.

Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

  • Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
  • Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
  • Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
  • Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
  • Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden

Vorm van de jaaropleiding

In de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.