Koffie-Café: lezing Ronald Loch over bijzondere bomen in Rotterdam

Ronald Loch, adviseur bomen van de gemeente Rotterdam, kent de bijzondere bomen in de stad als geen ander. Al dertig jaar zijn de Rotterdamse bomen zijn werkterrein. Op deze Koffie-Café ochtend vertelt hij er alles over.

Wie tevoren al in de sfeer wil komen, kan de Rotterdamse bomenroute lopen.

https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/bomenroute/

De lezing haakt aan op de tentoonstelling Honderduizend Bomen en een Bos van Draad die deze zomer in de Laurenskerk te zien is. Een project van activiste met de naald Sara Vrugt. Die er voor zorgde dat er honderduizend bomen zijn of worden geplant. Een bijzondere manier om aandacht te vragen voor de natuur.

De poster voor de tentoonstelling is gemaakt door Floor Swinkels en Ben Lim, studenten Leisure Hogeschool Rotterdam

Elke tweede dinsdagochtend in de maand is iedereen van 10 tot 12 welkom bij het open inloop Koffie-Café in de Grote Zaal. Naast een lezing, een verhaal, wat muziek is daar vooral ook ruimte voor ontmoetingen en gesprekken. De lezingen kunnen gaan over het orgel van de Laurenskerk, een stuk wederopbouwgeschiedenis van de stad, communicatie in de scheepvaart of de bomen in de stad.

Naast de koffie is er voor de liefhebber ook een lunch. Het Café is een initiatief van Kerken in de Laurens en City Pastor Harold Schorren. Deelnemers halen na afloop met gemak de bijeenkomst van de Alledagskerk.

Informatie: contact@citypastor010.nl Daar kan je je ook aanmelden. Deelname is gratis. Vrijwillige bijdragen zijn welkom.