Met stijgende verbazing

De stad is theater

Met stijgende verbazing is een vrolijke uitnodiging om de rumoerige stad van een afstand te bekijken. Wat gebeurt er achter dat raam? Waar ruikt dat kleine hondje aan? Waarom fietst die postbode steeds heen en weer? En waar stroomt dat water eigenlijk naartoe?

Vanaf een dak zie je beter, meer, anders. Geprikkeld door een soundscape van geluiden, teksten en mijmeringen, word je aan het denken gezet over het leven in de stad. Verwonder je over hoe wij de stad vormgeven, gebruiken, inrichten, bespreken, bedenken en liefhebben. Over hoe we hier lanterfanten, mopperen, bouwen, afbreken, ontmoeten of alleen zijn. En hoe bijzonder het is dat alles samenwerkt en met elkaar verbonden is.

Op 2 en 3 juni loop je in de avond wet een koptelefoon op loop je rond op het dak van De Heuvel. Vanaf daar kun je – als je goed kijkt – scènes zien op een ander dak, achter een raam, op straat… het theater van de stad!

Dak Gebouw De Heuvel
Locatie Grotekerkplein 5

Data: 2 & 3 juni: voorstellingen om 18.00, 19.00 en 20.00
Restricties Geen
Taal Nederlands
Extra info Dit is een voorstelling met koptelefoons; de voorstelling is rolstoeltoegankelijk

Concept/regie Rik Luijmes & Mirjam Veldhuijzen van Zanten
Soundscape Jaap Berends
Stemacteurs Bert Luppes & Nina Goedegebure
Acteurs Pim Dumans & Inger Kammeraat & Wouter Maas, Marten, Juno & Leto Treffers & Ruth Veldhuijzen van Zanten & Hannah Weber
Foto Carel van Hees
Productie Theater Decibel i.s.m. TGGreppel

Met dank aan Stichting Bevordering van Volkskracht, Gemeente Nijmegen.

De productie Met Stijgende Verbazing is een samenwerking tussen Theater Decibel (Rotterdam) en TGGreppel (Nijmegen) vanwege een gedeelde stadsgeschiedenis.

Info for international visitors: this performance is Dutch spoken. If you don’t speak Dutch, please check out our ‘language no problem’ activities.