Opbouwdagen 2023

De Opbouwdagen 2023 zetten Koers op Zuid. Van 17 t/m 21 mei ademt de stad wederopbouw! Gebouw de Heuvel is een prachtig Wederopbouw Monument. We openen de deuren op vrijdag- en zaterdagmiddag 19 en 20 mei. Van 12 tot 17 uur. Vrij toegang. Het biedt meteen de kans een blik te werken op het Blauwe Dak: waterberging, vergroening, verkoeling van de stad ineen. Het gebouw beschikt over een lift.

202001 Maassilo 558 A2284 Irisvanden Broek small

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop we van 17 mei tot en met 21 mei de (weder)opbouw van de stad vieren. Als prelude van de Zomer op Zuid en de Rotterdam Architectuur Maand organiseren we busritten in een jaren veertig-bus, wijkexposities, stadswandelingen, lezingen en een publiek gesprek. Met de metro, die dit jaar 55 jaar bestaat, kun je makkelijk je eigen wederopbouwroute en Open Opbouwdagen-programma samenstellen. Ons epicentrum ligt in de Tarwewijk, een gebied vol onverwachte mooie plekken.

Houd onze website in de gaten voor de laatste updates!

Voor wie is het?

Opbouwdag is voor iedereen, van jong tot oud. Voor als je in Rotterdam woont, werkt of op bezoek bent. Als je Rotterdam beter wil leren kennen. Of liefhebber bent van de stad. Of als je denkt, hoezo wederopbouw? Laat je verrassen, want de wederopbouw zit in het DNA van Rotterdam en de Rotterdammers.

Platform Wederopbouw Rotterdam