Srebrenica Herdenking

Op 8 juli vindt wederom de jaarlijkse herdenking van de genocide van Srebrenica in Rotterdam plaats. De herdenking wordt georganiseerd door Bosniërs in Rotterdam in samenwerking met andere lokale organisaties. Het wordt ondersteund door de Rotterdamse gemeenteraad. De herdenking vindt plaats op Grotekerkplein. Aansluitend is een expositie van Peter Koole te bezoeken in Gebouw de Heuvel. 

Grootste genocide sinds Tweede Wereldoorlog  (in Europa)
In juli herdenken we de genocide die in 1995 in de Bosnische plaats Srebrenica plaats vond. Meer dan 8000 Bosnische mannen en jongens werden vermoord. Het is de grootste genocide in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. 

Herdenking en expositie 
Jaarlijks vindt er in Rotterdam een lokale herdenking plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 8 juli om 13:00 uur op het Grotekerkplein. Met persoonlijke verhalen,  zang en poëzie staan we stil bij deze vreselijke gebeurtenis uit ons recent verleden. Aansluitend op de herdenking op het plein (vanaf 14:00 uur) is dit jaar in Gebouw de Heuvel de expositie van de schilderijen van Peter Koole te bezoeken. Peter won in 2022 de Lof der Zotheidspeld.

Beide onderdelen van de herdenking zijn vrij toegankelijk. We hopen samen op 8 juli de slachtoffers waardig te herdenken.

Nationale herdenking Op 11 juli vindt er in Den Haag de jaarlijkse nationale Srebrenica herdenking plaats. Deze herdenking zal dit jaar in het teken staan van 30 jaar “safe area”. 

Voor meer info kunt u contact opnemen met Mirela Kahrimanovic 0629262323 of Almir Mehmedbegovic 06 50220248. Of kijk op:

https://www.srebrenica-herdenking.nl/