Zomeravondconcerten Torenmuziek Rotterdam

Uitverkocht: op het dak luisteren, zit er voor deze serie niet meer in. Maar de beiaardiers zijn natuurlijk ook op het Grotemarktplein prachtig te volgen. Picknicken met de meest bijzondere muziek uit de toren.

Geniet deze hele zomer maar liefst zeven avonden van prachtige live-muziek op het gezellige dakterras van Gebouw De Heuvel op het Grotekerkplein. Stadsbeiaardier Richard de Waardt nodigt topbeiaardiers én topmusici uit om er zeven keer een mooie, gezellige en onvergetelijke muzikale avond van te maken.

Het onlangs gerestaureerde dak van Gebouw de Heuvel is een ideale luisterplaats om het 17e eeuwse carillon van de Laurenskerk van Rotterdam te beluisteren. Beiaardiers uit Nederland, België, Polen en Japan dompelen u onder in de wondere wereld van de bronzen klokkenkunst.

Het optreden van de beiaardiers wordt afgewisseld met prachtige live-muziek op de luisterplaats van het dakterras door professionele musici. Bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis hapje en drankje aangeboden door gastvrouw Irene Smit. Ook tijdens het concert is de bar geopend.

De avond wordt gepresenteerd door Dina Verheyden, echtgenote van stadsbeiaardier Richard de Waardt. Samen verzorgen Dina & Richard (vierhandig op het carillon) het laatste concert, met een ‘mystery guest’ op het dak!

De serie is een gezamenlijk initiatief van Irene Smit van Stichting Gebouw De Heuvel, Richard de Waerdt van Stadsmuziek Rotterdam en Léon van Geest, van de Rotterdamse Dakendagen.

Praktische informatie:

Het dakterras waar dit openluchtconcert plaatsvindt, is alleen via de trap bereikbaar. Per concert zijn 30 bezoekers welkom.. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang concert: 20.00 uur. Einde 21.30.

Kaartverkoop? Via de Rotterdamse Dakendagen.

Torenmuziek op het dak


PROGRAMMA

Donderdag 22 juli – 20:00 tot 21:30 uur


Carillon: Frank Steijns
Stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen & Weert. Tevens violist bij het orkest van André Rieu. Speelt dansen uit heden en verleden. Van de chaconne van Bach tot the Second Waltz van Shostakovitch
Cello: Nina Hitz & Lucija Gregov
Nina Hitz speelt barok (solo-cello) & samen spelen Nina en Lucija Gregov improvisaties op twee cello’s

Donderdag 22 juli – 20:00 tot 21:30 uur
Carillon
Cello: Nina Hitz & Lucija Grego

Donderdag 29 juli – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon: Jasper De Praetere           

Jong talent! Jasper won de tweede prijs op de prestigieuze Koningin Fabiola Wedstrijd te Mechelen en is adjunct stadsbeiaardier van Lier (België). Hij speelt o.a. balletsuites van Gounod, Vlaamse beiaardmuziek en Piazzolla

Gitaar: Peter van Deerse

Peter van Deerse speelt eigen werk en improvisaties op de decacorde (10 snarige gitaar)

Donderdag 5 augustus – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon: Gideon Bodden

Stadsbeiaardier van Amsterdam, Schoonhoven & Hilvarenbeek en campanoloog.

Speelt o.a. een selectie uit de beroemde Goldbergvariaties van J.S. Bach op het carillon

Viool & Altviool: Noëmi Bodden & Maartje van Rheeden

Noëmi Bodden en Maartje van Rheeden spelen allebei in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Muziek intensiveerde hun vriendschap. Zij brengen een gevarieerd licht programma, van Bach tot Piazzolla. 

Donderdag 12 augustus – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon: Liesbeth Janssens        

Stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel. Speelt o.a. Mozart op het carillon   

Gitaar: Elly van Munster   

Speelt een zomers 19e eeuws programma op romantisch gitaar, met souvenirs uit verschillende Europese landen. Centraal staat hierbij de Franse gitarist Napoléon Coste – door zijn vader vernoemd naar Napoléon Bonaparte.

Donderdag 19 augustus – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon: Wim Ruitenbeek
Stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn. Speelt originele beiaardmuziek en opera-klassiekers                                                        

Zang/Oed: Nawras Altaky

Zanger en oed-speler Nawras woont in Utrecht en is geboren in Syrië. Hij zingt en speelt naast zijn eigen composities een gevarieerd repertoire van klassieke, traditionele, moderne, experimentele en wereldmuziek. Nawras neemt waarschijnlijk nog een bevriende muzikant mee om samen te spelen

Donderdag 26 augustus – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon (quatre-mains): Kasia Piastowska & Toru Takao  
Kasia komt uit Polen en Toru uit Japan, de beiaard bracht hen samen. Nu wonen ze in Duitsland en zijn o.a. beiaardier van het carillon in Emerich. Ze spelen (vierhandig) o.a. Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en het mooie “Invierno Porteño” van Piazzolla

Zang & Gitaar: Magda Mendes & Ward Veenstra      
De Portugese zangeres Magda Mendes woont al bijna twintig jaar in Rotterdam en maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste begeleider en co-auteur Ward Veenstra heeft ze drie albums onder eigen naam uitgebracht, met Portugese folklore, fadoklassiekers en het persoonlijke Oliveiras

Donderdag 2 september – 20:00 tot 21:30 uur

Carillon (quatre-mains): Dina Verheyden & Richard de Waardt    

Stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote legden zich de afgelopen jaren toe op de kunst van het vierhandig (en -voetig) beiaardspel. Ze spelen muziek van Debussy, Fauré, Rodrigo en Barrios Mangoré. Op het luisterdak hebben ze een mystery guest uitgenodigd!