Hemelse avond

Celesta betekent ‘hemels’. Op 16 augustus kwam de hemel dichtbij op het dak van Gebouw de Heuvel. Pianiste en celestiste Celía García García (Celia – Celesta) betoverde het publiek met haar lyrische en verfijnde spel op de celesta. Het was bijzonder om de sprookjesachtige klank van het instrument te beluisteren op het dak, terwijl om ons heen de meeuwen, helikopters en stadsgeluiden een toontje lager zongen.

In de toren van de Laurenskerk zat beiaardier Christiaan Winter. Hij trakteerde het publiek op Spaanse en Franse muziek van o.a. Satie, Tarréga, Fauré en (bij wijze van exotisch uitstapje) de Ontzetsuite (Alkmaar Ontzet) van eigen hand. Een impressie.

De dakconcerten zijn een initiatief van stadsbeiaardier Richard de Waardt in samenwerking met Stichting Stadsmuziek Rotterdam, de Rotterdamse DakendagenGebouw De Heuvel en de Gemeente Rotterdam. Presentatie was in handen van Dina Verheyden en gastvrouw Irene Smit zorgde zoals altijd voor de gezelligheid en een warm onthaal. Huisfotograaf Peter van Wijk maakte de mooie foto’s. Alle concerten zijn helaas al weer uitverkocht dit jaar. Wil je er volgend jaar graag bij zijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via www.stadsmuziek.nl. Graag tot ziens!

Op de hoogte blijven?