Live op het dak: concerten

De zomerconcerten: ze zijn er weer op de woensdagavonden. Afgelopen woensdag de aftrap. Met live muziek vanuit de toren van beiaardier John Couwens en het duo Yanna & Jordi.

John Gouwens is beiaardier van de Presbyterian Church in La Porte, Indiana. Hij is tevens organist en koordirigent. John speelde concerten over heel de wereld en won prijzen voor zijn orgelspel, improvisatie, compositie en beiaardspel. Als componist voor beiaardmuziek zet hij zich tevens in om anderen aan te moedigen te componeren voor beiaard. Dit is de achtste concerttour van John in Europa en de eerste keer dat hij in Rotterdam speelt.


Yanna Pelser (NL) en Jordi Carrasco Helm (SE) zijn twee strijkende en zingende improvisatoren die de werelden van jazz, klassieke- en lichte muziek met elkaar verweven. Door hun dadaïstische benadering kunnen absurde momenten naadloos aansluiten op schitterende parels en krijgt hun optreden een theatrale tint. Het duo laat zich volledig verrassen door het moment, tappend uit een onuitputtelijke ervaring in de podiumkunsten. Wat er ook in het moment gebeurt, de muziek blijft de centrale focus, met een unieke chemie tussen deze twee alleskunners. De omschrijving ‘naughty acoustic chamber funk’ komt een eind in de goede richting, maar je weet nooit!

Een impressie. Vreugdevol:)

Op de hoogte blijven?