Magische muzikale reis

Omlijst door een gouden zonsondergang wederom veel speelse pracht op het dak van Gebouw de Heuvel. Op 9 augustus klonk weer het Carilion prachtig over het plein. Annie Gao maakte niet alleen de bezoekers op het dak gelukkig. Haar muziek zweefde over het plein. En op het dak ontroerende Laia en Tim. En de meeuwen, die spontaan meededen in de improvisaties. Een impressie.

Carillon: Annie Gao
Annie is een beiaardier en software-ingenieur uit de zonnige buitenwijken van Zuid-Californië, VS. Ze begon haar beiaardstudies bij de Yale University Guild of Carillonneurs. In 2020 voltooide ze haar GCNA Carillonneur-examen en studeerde in mei 2021 af aan Yale met een gecombineerde B.S./M.S. in Computer Science. Vervolgens had ze het geweldige privilege om haar beiaardstudies voort te zetten in Europa en de VS. In haar vrije tijd geniet Annie van competitief tafeltennis, puzzels en hersenkrakers, goede boeken en kansen om haar fascinerend slechte richtingsgevoel te verkennen en te verbeteren.

Gitaar / Zang / Alt-viool: Laia & Tim
Tim en Laia ontmoeten elkaar om te muziek te spelen, net als voor een kopje koffie, en door de liedjes die ze leuk vinden praten ze over de dingen die voorbij gaan, blijven en verdwijnen. Ze reizen samen met de luisteraars naar warme landen, van Spaanse flamenco tot Cubaanse habanera en van Braziliiaanse bossa tot Argentijnse tango. Eindigend op hun eigen planeet van zelfgeschreven liedjes (die geïnspireerd zijn op de verschillende latin muziekklanken). Ze beginnen een nummer, maar ze weten nooit wat er gaat gebeuren. Ze luisteren aandachtig naar elkaar, als twee vrienden in een vertrouwelijk gesprek. Er is geen kopje koffie dat hun handen opwarmt, maar een kopje vol zuidelijke liedjes om de regenachtige dagen op te fleuren.

Op de hoogte blijven?