Paraplu Concert

Alle parapluutjes waren nodig op 2 augustus. Maar de vonken spatten er weer van af. Het tweede concert in de reeks zomerconcerten was heerlijk. Met in het zonnetje Irene Smit. Een impressie.

Eddy Mariën is stadsbeiaardier van de beroemdste beiaardstad ter wereld: Mechelen. In 1923 stichtte Jef Denyn aldaar de eerste beiaardschool ter wereld en vandaag de dag floreert de school als nooit te voren. Eddy is tevens docent aan de Mechelse beiaardschool en is daarnaast ook stadsbeiaardier van Leuven, Halle en Meise. Hij nam verschillende cd’s op, won verschillende eerste prijzen en speelde wereldwijd concerten. Eddy is een meester van de “Mechelse Romantiek”, dus bereid je voor op zingende tremolo’s en romantische beiaardklanken.

Zang / gitaar / percussie: Veronique & MilanVeronique Post en Milan Boone hebben al eerder samen opgetreden tijdens de zomeravondconcerten, waarbij ze hun eigen muziek ten gehore brachten. Nu zijn ze terug met een nieuw muzikaal project, waarbij ze zich richten op bestaande muziek uit verschillende genres. Folk, country en pop uit het buitenland dienen als inspiratiebron voor Veronique en Milan, die samen met hun mede-muzikanten eigen(zinnige) versies brengen van nummers van onder andere Bonnie Raitt, Bedouine, David Crosby en Judee Sill. Gewapend met eigen vertalingen en wisselende instrumentatie per nummer zoeken ze naar nieuwe vertolkingen die verrassend zacht en speels zijn. Verwacht een warm bad van klanken, hier en daar wat bekende melodieën en een kleine ode aan de Nederlandse taal.

Op de hoogte blijven?