Spetterend Concert

Terugblik op het schitterende zomeravond-concert van woensdag 17/8 op het dak én in de grote zaal van Gebouw De Heuvel. De Catalaanse beiaardier Anna Maria Reverté bespeelde het historische carillon van de Laurenskerk en stadsbeiaardier Richard de Waardt speelde accordeon met zijn kwartet Kampa Kampa in de Grote Zaal.

Anna Maria speelde werken van oud-stadsbeiaardier van Rotterdam Leen ’t Hart, die ze goed gekend heeft en die haar zelfs nog les heeft gegeven in Barcelona, waar ze beiaardier is. Het was heel bijzonder om zijn muziek weer zo prachtig tot leven te horen komen, op de toren waar hij zo graag speelde in de jaren ’60 en ’70. Ze sloot spetterend af met Ah! vous dirai-je, maman (variaties op Kortjakje) en de bekende Turkse mars van Mozart.

Vanwege de regen (de eerste keer dat ons dit overkwam!) moesten we de formule een beetje wijzigen en uitwijken naar de Grote Zaal voor het andere muzikale deel van de avond. Speciaal voor vanavond nam stadsbeiaardier Richard de Waardt zijn accordeon en muzikale vrienden Katrien Bos (contrabas & viool), Roeland François (gitaar) en Dina Verheyden (zang/(bas)klarinet) mee. Ze speelden eigen werk, opzwepende ritmes en lyrische composities in het gezellige zaaltje van Gebouw de Heuvel. Gastvrouw Irene Smit legde iedereen zoals gebruikelijk weer in de watten met heerlijke hapjes en drankjes.

De mooie foto’s zijn van Peter van Wijk en veel dank aan de Rotterdamse Dakendagen om deze concerten mede mogelijk te maken. Volgende week (24 augustus) is het laatste dakconcert. Dan speelt stadsbeiaardier Richard de Waardt vanaf 19.30 uur muziek van Bach & Piazzolla op het carillon van de Laurenskerk. Anne Bakker zorgt met haar alt-viool en stem voor genieten op het dak. Kaarten zijn reeds uitverkocht.

Bijgaand een impressie.

Op de hoogte blijven?