Op de drempel

Welkom bij Gebouw de Heuvel. Uiterlijk: een Heel Rotterdams wederopbouwmonument. Innerlijk een Plek voor Gesprek en ontmoeting. Een plaats waar ruimte is om de stad meer stad te maken. Letterlijk en figuurlijk in het hart van het centrum. Een oase in een zakelijke omgeving: de Heuvel is een van de weinige stukjes sociaal vastgoed in de wijde omgeving. Oase in een hectische omgeving: het pand omarmt een stuk van het Grotekerkplein.

Op de drempel aan het Grotekerkplein spat dat er al af: kijk naar de organisaties die deel uitmaken van De Heuvel. Kijk om je heen: op het stadspodium dat je ziet, zijn recent nog 7000 namen voorgelezen. Van joodse medeburgers van Rotterdam en omstreken die in de oorlog zijn vermoord. De voorlezers praten voor of na hun bijdrage bij in gebouw de Heuvel. Kijk naar de Laurenskerk. In de muur vlak naast je, zit een stuk puin van de kerk ingemetseld. De Heuvel heeft een stevige band met de kerk. Al is de stichting al lang niet kerkelijk meer. Kijk je omhoog dan zie je lekker veel beton: het materiaal van de wederopbouw van Rotterdam.

Op die drempel zie je ook het grote bord van UrbanLife. Rotterdam heeft subsidie vanuit de EU voor een aatal dakenprojecten waarvan de Heuvel er een is.

Over de drempel:

Meteen rechts zie je een Kapel. De historische stevige band met de protestantse gemeenschap zie je daar in weerspiegeld. Een stoere kapel met beton in lood van .. Ooit heeft hier ook de … van het Erasmus huis gezien. Vandaar de Erasmus accenten in deze ruimte.

Links de ruimten die vandaag de dag gebruikt worden voor bijeenkomsten, vergaderingen. Kort gelden zat hier tijdelijk vluchtelingewerk. Loop je rechtdoor dan zie je links de laatste aanwinst: een lift. Waarmee het gebouw de moderne tijd in stapt. Toegankelijk is voor allen. Rechtsaf kom je bij de tweede ingang van de Oppert.

De Grote Zaal