Vrouwen, Vrijheid Leven van start

Graag zetten we de spotlight op het programma rond de week van Stop Geweld Tegen Vrouwen. Vrijdag 25 november is de internationale dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen.

De foto tentoonstelling van Karin Oppelland is al door heel wat mensen bekeken. En raakt ook: in het gastenboek reageren tal van bezoekers. Er is juist nu veel aandacht voor het geweld tegen vrouwen in Iran. Marzieh Dadvar sprak over systematische geweld door het Iraanse regime tegen vrouwen in Iran. En ook een aantal gespreksgroepen vroegen aandacht voor het verdriet en de machteloosheid en het verlangen iets te doen aan die situatie. Theatervoorstelling en Dialoog Hechting maakten indruk.

Van 21 tot 26 november vonden en vinden tal van activiteiten rond dit thema in Gebouw de Heuvel. Theater, muziek, dans en debat: allemaal om de schijnwerper te zetten op het verbeteren van de positie van vrouwen. Te ageren tegen geweld tegen vrouwen. Er is de hele week een fototentoonstelling van Karin Oppelland te bezichtigen. Vrijdag en zaterdag is zij aanwezig. Iedereen welkom. Kijk voor het programma op de evenementenpagina van de website van Gebouw de Heuvel.

Bijgaand foto’s van de voorstelling/ dialoog Hechting. Gemaakt door Peter van Wijk.

Op de hoogte blijven?