Wat gebeurt er achter de rug van Erasmus?

De Stichting Gebouw De Heuvel ademt met alle activiteiten onder haar dak, Unesco waarden. Vrede, mensenrechten, leren van elkaar, wereldburgerschap en duurzaamheid. De Stichting verwelkomt graag organisaties en initiatieven die dit ook omarmen. En die een ruimte zoeken voor hun bijeenkomst, hun dialoog.

Het biedt daarom onderdak aan organisaties die werken aan gelijke kansen, vergroening of bijvoorbeeld Verbindend Communiceren. Radar, Ai-Opener, de DakenDiva, Inclusia om er maar een paar te noemen. Studenten van de Hogeschool doen bij die organisaties ervaring op. Het neemt deel aan evenementen als de Dakendagen en de Wederopbouw Monumentendag. Tal van maatschappelijke organisaties weten de zalen van de Heuvel te vinden.

In 2017 start de weg om een Unesco Gebouw te worden. Van buiten en van binnen. De Gemeente Rotterdam selecteert Gebouw De Heuvel voor een EU Life Call subsidieaanvraag. Een pand met een rood, blauw, groen en geel dak is nu in de maak. Wateropvang, zonnepanelen, sedumplanten: het is of komt er allemaal. Waarmee het gebouw straks weer aan de basis staat van een nieuwe wederopbouw in de stad. Nu die van de broodnodige vergroening, verkoeling en de ontmoetingen van nu. Alles over deze projecten van de Gemeente Rotterdam vindt de liefhebber hier: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/urban-roofs/.

Bespreken of jouw evenement past op deze plek? Bel of mail ons. Zie onze contactgegevens.