Centrummarkt

De grootste en gezelligste markt van Rotterdam

Gebouw De Heuvel bevindt zich midden in het bruisende centrum van Rotterdam. Zo kun je elke week op dinsdag en zaterdag heerlijk struinen over de Binnenrotte Centrummarkt. Met ruim 250 kramen is er voor ieder wat wils: van dagelijkse boodschappen tot (tweedehands) kleding en zelfs meubels. In drukkere periodes staan er tot wel 450 kramen op de Binnenrotte Centrummarkt en komen er gemiddeld maar liefst 70.000 bezoekers naar de markt! 

Entree en openingstijden

  • Elke dinsdag en zaterdag van 08:00-17:30 uur
  • Gratis entree

De meest veelzijdige markt van Nederland

De Rotterdamse Centrummarkt is een van de grootste en meest veelzijdige markten van Nederland.  Op de weekmarkt op de Binnenrotte kun je werkelijk van alles kopen. Naast verse groenten, fruit, vlees en vis staan hier heel veel diverse kraampjes met bijvoorbeeld tapijt, kleding, tweedehands spullen, telefoonaccessoires en schoonheidsproducten. Het aanbod wisselt per week. 

De perfecte locatie voor rommelmarkt liefhebbers

Op de Rotterdamse Centrummarkt staan elke dinsdag en zaterdag naast de lokale marktkramen zo’n 10 tot 15 kramen die allerlei leuke tweedehands spullen verkopen. De ideale dagbesteding voor wie gek is van rommelmarkten. Oude boeken, platen, vintage kleding, antiek: het is er allemaal! De tweedehandskramen kom je vanzelf tegen als je over de markt loopt in de richting van de Meent.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer & fiets

De Centrummarkt van Rotterdam is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets.

  • Kom je met de metro (A, B, C) bus (lijn 48) of tram (lijn 21)? Stap dan uit bij halte Blaak.
    Plan je reis vooraf via de website van de RET.
  •  Ook NS-treinstation Rotterdam Blaak ligt vlak naast de markt.
  • (Elektische) fietsen kunnen gratis gestald (en opgeladen) worden in fietsenstalling Blaak

Parkeren bij de Centrummarkt op de Binnenrotte

Wie met de auto komt, kan het beste navigeren naar Parkeergarage Markthal. Parkeren is hier al mogelijk vanaf €10 per dag (met reservering). Parkeergarage Markthal is het meest dichtbij en voordeligst voor een bezoek aan Gebouw de Heuvel en de Centrummarkt op de Binnenrotte.

Geschiedenis van de Binnenrotte Centrummarkt

De markt op de Binnenrotte is al sinds jaar en dag een begrip in Rotterdam. Vele generaties zijn ermee opgegroeid. In 1904 stond de warenmarkt nog op de Botersloot. Doordat meer en meer marktkooplieden hun waren wilden aanbieden, verhuisde de markt naar de Goudsesingel. In de hoogtijdagen stonden er maar liefst 1200 kramen op de Rotterdamse markt, kun je het je voorstellen?

De Centrummarkt tijdens en na de Tweede Wereldoorlog

Na de verwoestingen van het Duitse bombardement van mei 1940, verhuisde de ‘Centrummarkt’ naar het Noordplein. Hier bleven de marktkramen staan tot aan 1958, toen de weekmarkt naar de Binnenrotte verplaatst werd. Op 26 augustus 1958 vond de officiële opening van de weekmarkt op de Binnenrotte plaats. Op deze locatie – daar waar de marktkooplieden van de Centrummarkt ook nu nog wekelijks te vinden zijn – werd de markt een groot succes. Tijdens de aanleg van de Spoortunnel (1989) moest de Centrummarkt tijdelijk uitwijken naar de Mariniersweg.

Nieuwe impulsen rondom het marktplein

Rondom de marktlocatie verrezen in de loop der jaren steeds weer nieuwe trekpleisters. Het gebied rondom de Binnenrotte werd begin jaren tachtig verrijkt met de bouw van onder meer de bekende Kubuswoningen, de nieuwe vestiging van de Centrale Bibliotheek en de bouw van het metrostation. Sinds 2014 kun je een bezoek aan de Binnenrotte Centrummarkt bovendien goed combineren met een bezoek aan de nieuw gebouwde Markthal. Een echte aanrader voor wie van lekker eten houdt!