Meent Rotterdam

De Meent in Rotterdam

De meest bruisende winkelstraat van Rotterdam

Om de hoek bij Gebouw de Heuvel ligt de Meent, een van de meest trendy winkelstraten in het centrum van Rotterdam. Op de Meent vind je naast winkels van bekende en exclusieve merken ook kleine boetiekjes van lokale ondernemers. Sinds de eeuwwisseling heeft de Meent in Rotterdam zich ontwikkelt tot een eigentijdse winkelstraat vol diversiteit, met voor ieder wat wils!

Transformatie van de Meent

Tot aan 2001 waren aan de Meent in Rotterdam voornamelijk ongezellige belwinkels en zakelijke reis- en uitzendbureau’s gevestigd. Robin von Weiler – bijnaam: Mr. Meent – bracht hier verandering in aan toen hij in 2001 de iconische Minervahuizen kocht. In korte tijd wist Von Weiler de gezelligheid en authentieke sfeer terug te brengen. In de jaren die volgden beleefde de Meent – die loopt vanaf de Coolsingel naar de Goudsesingel – een wederopstanding en groeide uit tot populaire winkelstraat met allure.

Winkels en horeca alle dagen geopend

Heb je doordeweeks weinig tijd om te winkelen, dan hebben we goed nieuws voor je. Op de Meent in Rotterdam kun je 7 dagen per week terecht. De meeste winkels zijn de hele week geopend, zelfs op zondag. Dus ga er in het weekend lekker op uit en plof aan het eind van de dag voldaan neer op een van de vele terrassen die je op de Meent tegenkomt. 

Eten op de Meent

Wie toe is aan een pauze, kan op de Meent kiezen uit meer dan genoeg knusse restaurants en gezellige cafés. Wat dacht je van Café Brasserie Dudok in het prachtige pand met grote ramen en een uitgebreid terras? Schuif aan voor een heerlijke punt Dudok appelgebak of geniet van een feestelijke high tea. 

Ervaar de luxe van een sterrenrestaurant

Iets speciaals te vieren of wil je weleens met eigen ogen zien hoe het eraan toe gaat in een sterrenrestaurant? Reserveer dan een tafel in sterrenrestaurant Amarone van chef-kok Gert Blom. Proef de Franse klassieke keuken, op geheel eigen wijze bereid door de voortreffelijke chef-kok. Restaurant Amarone heeft 1 Michelinster en is zeer geliefd onder echte fijnproevers.

Cultuur opsnuiven rondom de Meent

In de zijstraatjes van de Meent vind je diverse interessante gebouwen die ook absoluut een bezoekje waard zijn als je in de buurt bent. Zo kun je in het Stadhuis aan de Coolsingel een rondleiding krijgen of een bezoek brengen aan de Sint-Laurenskerk. Ook het Centraal Postkantoor aan de Coolsingel (Rijksmonument) en het Erasmusbeeld wil je niet missen.

Parkeren in de buurt van de Meent