Collectie van Erasmus

Collectie Erasmus

De stad van Erasmus

Rotterdam is dé stad om meer te weten te komen over Erasmus. De Bibliotheek Rotterdam beheert meer dan 5000 boeken van én over Erasmus en heeft daarmee de grootste Erasmuscollectie ter wereld. De collectie omvat niet alleen teksten van Erasmus zelf, maar ook veel literatuur over Erasmus.

Te bezoeken op afspraak

Deze Erasmuscollectie wordt beheert in de Erasmuszaal, deze is te bezoeken op afspraak. De boeken zijn niet uitleenbaar, daarvoor zijn ze te kwetsbaar. Toch wordt het ontzettend belangrijk gevonden dat de verzameling toegankelijk gemaakt wordt in de Bibliotheek van Rotterdam. De collecties bezitten is geen doel op zich, ze moeten worden benut! 

Overige boeken in de collectie

Naast alle informatie die te vinden is in de Erasmuscollectie, bezit de Bibliotheek Rotterdam een zeer grote verzameling boeken die gedrukt zijn vóór de 19e eeuw. Zij zullen wellicht niet direct met Erasmus in verband staan, maar zijn desalniettemin ontzettend waardevol voor het culturele erfgoed van Nederland. 

Activiteiten in de Bibliotheek Rotterdam

Als je een middag de bibliotheek bezoekt en wellicht de Erasmuscollectie komt aanschouwen, vergeet dan niet op de website te kijken wat voor activiteiten er nog meer afspelen. Er wordt gedurende het hele jaar van alles georganiseerd, zoals verschillende workshops, filmvoorstellingen en in het taalcafé kunnen mensen terecht die graag de Nederlandse taal willen spreken. Oftewel, er is van alles te doen voor een interessante invulling van je middag!